Captain Coconut
Door: Mieke
Blijf op de hoogte en volg Erwin Duin en Mieke Limmen
19 Maart 2005 | Indonesië, Batavia
Vorige week hebben we eindelijk een Nieuwjaarsviering meegemaakt, waarbij de mensen met grote papier-maché monsters en veel herrie de boze geesten van het eiland wegjaagden. De dag erna mag niemand op het eiland zijn huis uitkomen, eten (koken) of het licht aandoen, zodat de geesten zullen denken dat het eiland verlaten is en ze geen reden hebben om terug te komen. Jammer genoeg kwamen we er op die dag achter dat wij zgn. "bedbugs" hadden in ons hotel, maar dat we natuurlijk niet meer wegkonden. Deze smerige kleine bed monsters hadden het vooral op mij voorzien en ik zat helemaal onder de rode bulten. De dag na deze zogenaamde Nyepi Day wilden we zo snel mogelijk weg en besloten heel impulsief om mee te gaan met een surf-boottrip naar Nusa Lembongan, Lombok en Sumbawa. Binnen een uur moesten we klaar zijn voor vertrek, de crew had nog net tijd om eten voor ons in te slaan op de lokale markt. We gingen met een 80ft lange traditionele Balinese boot van Captain Coconut. Dit was een enorm gespierde man vol tatoeages met een hoofd als een kokosnoot. Zelfs zijn stem klonk als een kokosnoot, geweldig!
Samen met zes Aussies, twee Amerikanen, een Portugees, een Engelsman, een Canadees en vijf man crew gingen we op zoek naar geweldige surf. Het geluk was dat het surfseizoen nog niet begonnen is, waardoor wij de enige boot waren die deze route afging. Ook stonden de weersvoorspellingen aan onze kant.. De sfeer was meteen al top!
Binnen een uur kwamen we aan in Nusa Lembongan waar (let op mijn perfecte kennis van de surftermen) "Lacerations" en "Playgrounds" compleet "af" gingen. 2-3 feet hoog en superhol. Ik en Sharon, Amerikaanse, werden gebombardeerd tot fotografen en werden in een motorbootje tot vlak bij de golven gebracht. Het rif was ongenadig; 1 gebroken bord en 7 gewonde mensen waren het resultaat van de eerste sessie. Toch kwam iedereen met een super big smile het water uit. (Erwin bleef dit keer ongedeerd)
Het niveau van de surfers was zeer hoog te noemen, het was zelfs voor een surfbarbaar zoals mezelf leuk om naar te kijken. (vooral de valpartijen op het rif ;-) )
We hebben ons heerlijk laten verwennen op die boot. De hele dag door was er eten en drinken, je kon snorkelen en speervissen of heerlijk zonnen. We lieten die zielige Indonesische crew hard werken voor hun geld!
's Nachts vaarden we door naar Lombok, waar we na een wilde rit wakker werden op Desert Point; een spot die veel in surffilms wordt gebruikt. Deze spot gaat zelden af en was nu zelfs rond de 6ft hoog en "clean". De jongens gingen helemaal uit hun dak, dit keer zaten we met 3 meiden in de boot om foto's te maken. (het was toch wel een beetje erg heftig!) Het was een linkse golf, Erwin's favoriet, hij kreeg veel complimenten. Het strand bij Desert Point zag er prachtig uit, maar er stond voor mij teveel stroming om erheen te zwemmen. Erwin en 2 Aussies lukten het wel en werden uitgenodigd door een vrouw om bij haar thuis wat te komen drinken. Ze volgden haar een eindje, maar toen ze zagen dat ze een 'I love Sadam Hussein' T-shirt droeg, maakten ze dat ze wegkwamen. Dat was het gekke, bij alle spots waar we die dagen kwamen, dacht je dat de stranden verlaten waren. Toch als je dan op het strand aankwam kwamen er uit allerlei hoeken en gaten mensen met nog net geen botje door hun neus naar je toe om je uit te nodigen of gewoon ongegeneerd naar je te staren op een halve meter afstand. (zat er soms een stukje eten tussen mijn tanden?) Op een strandje bij Ekas zagen we zelfs wilde apen lopen op het strand, en op het prachtige strand bij Yoyo's op Sumbawa liepen honderden krabbetjes en mega versies daarvan rond. Ook hebben we veel sporen van reuze zeeschildpadden gezien.
Er was een duidelijk verschil tussen Lombok en Sumbawa; Sumbawa was veel groener en Lombok veel rotsachtiger. Toch waren ze beiden heel erg mooi. Het was echt uniek om de uitzichten vanaf zee op je gemak te kunnen bekijken...
Tussen die twee eilanden kwamen we weer een grote school spelende dolfijnen tegen, en Coconut heeft verschillende keren onze maaltijd bij elkaar gevist. (geen dolfijn, hoor!) Van deze week op het schip hebben we 5 echt hoge dagen en 2 dagen gewoon lekkere golven gehad. Erwin had helemaal spierpijn! In totaal zijn er 3 surfboardjes gebroken en ontelbare leashes. Ik kwam erachter dat ik gokken toch wel erg leuk vond tijdens de typisch Australische spelletjes die we 's avonds speelden. Misschien was dit omdat ik weer eens erg vaak won.
Terug aan land kwamen we erachter wat landziek zijn betekent. We zitten nu achter de computer en het beeldscherm gaat steeds van links naar rechts. Echt heel irritant. Ik denk dat ik even heel snel naar de wc moet rennen... Misselijk!
19 Maart 2005 - 07:54
Dian:
Tjeetje dat is ff wat anders dan surven bij de pier. De foto's zijn ook schitterend. Vooral van die man die zo zielsgelukkig kijkt met al dat behang van zijn rug. Het staat hem erg goed overigens. Ook het feit dat jullie geslapen hebben op een bedbugs kwekerij is heel appart. Dat is een ervaring die niemand je meer kan afnemen, toch? Nou gasten op naar Australie. Ik kijker naar uit.
Heel veel moederliefde!!! -
19 Maart 2005 - 11:30
Dennis:
er en miek stelletje speer vissende zeerotten hijs de zeilen schrob het dek voer ze aan de haaien gaste wat een gave fotos weer nicht toem glouben scary golven man nou ik ben vandaag weer een jaar ouder geworden 29 alweer jullie zijn ook uit genodigd dus als je zeg maar niets te doen heb vlieg dan ff langs dat geld ook voor bob die verveeld zich misschien ook wel dus potjes staan koud maar nu naar australie ook weer zo een saai land waar ik nooit heen zou willen gaan bah vette shit hoor doe bb ff de groente van me heel veel plezier daar surf je helemaal gek daar en mieke niet de heletijd in die didgeridoo spugen hoor gewoon blazen totziens dingos vette pret.dd+iloon -
19 Maart 2005 - 12:40
Sjaak En Evelien:
SUPER wat een gave foto's en vette avonturen, jaja we volgen deze 2 avonturiers nog steeds, Er wat een te gekke golven gast echt ik wil ook weer ik sprong bijna in t beeldscherm!!!! veel plezier nog en goede surf
grtzz Sjaak en Evelien -
20 Maart 2005 - 16:07
Lisa:
Wauw Erwin, wat zal jij genoten hebben met al die golven. Geweldig. En wanneer naar Australie? Dat zal wel even heel iets anders zijn dan in dit prachtige land met zijn net geen "botjesdoordeneus" mensen. Zal snel een mail sturen met al onze belevenissen.Dag liefies, nog veel meer moederliefde.XXX -
20 Maart 2005 - 19:23
Ria:
Hoi Mieke en Erwin. Ik heb weer hartstikke genoten van jullie verhalen en foto's. Als ik de hoofdprijs win ga ik ook op reis. Misschien dat ik jullie wel tegenkomt. nou, ik wens jullie een goede reis naar Australie en ben weer benieuwd naar jullie verhalen. Groetjes RIA. -
21 Maart 2005 - 10:22
John En Dian:
Hele goede reis morgen naar Sydney. Doe de groetjes aan Bob en Kim.
VAARWEL!!!!!! -
23 Maart 2005 - 07:32
Tante Elles:
he luitjes,wat een super verhalen weer.Ik ga vanavond weer even een lang verhaal voor jullie schrijven over wat er hier allemaal gebeurd.Ik heb jullie weer veel te vertellen.Veel plezier in Aussie.Dikke kus van Tante Elles (staat mij goed he) -
23 Maart 2005 - 18:46
John:
Zo Miep, al uitgekakt. K'zal niet vragen wat voor kloset papier je gebruikt. Zeker geen bladeren meer aan de bomen. En nu de cursus kangaroe rijden? Ga nu Jan even vervangen met tennissen. Heeft een muis arm. -
27 Maart 2005 - 09:07
Hallo simpele lieden,
Hele prettige Paas vandaag. Ik mis jullie wel met het Paasontbijt. Ik heb net een plakje paasstol in m'n uppie weg zitten kauwen en eerlijk gezegd smaakte het wel lekker maar niet naar Paas. Ik ga straks even met Jannek naar de turkenmarkt. Het is lekker weer en we gaan lekker op de fiets. Vieren jullie nog een beetje Paas met z'n viertjes? DOEN!!! Ik heb gehoord dat kangeroe eieren heel lekker zijn. Dag moppieeeeeees (zingend lezen) alle vier een groepsknuffel. -
28 Maart 2005 - 19:41
Eef:
Sjit!!!!!!!! nog meer aardbevingsverhalen uit hoek. Alles okee met jullie? Groetjes uit Haarlem!! -
29 Maart 2005 - 06:10
Miek En Er:
Weer een aardbeving in indo! Maar geen zorgen, we zitten nu in Australie! (Binnenkort meer...) -
29 Maart 2005 - 13:01
Kim D.:
Heel even een kort berichtje.. Ik kom net terug uit de USA.
Ik hoop dat jullie een leuke paas hebben gehad en veel plezier in Australie. -
31 Maart 2005 - 07:27
Dian:
Effe gedag zeggen. Hier gaat alles gewoon zijn gangetje. Bijna sleurrrr.... Er vallen zelfs geen kronen meer uit m'n mond om de spanning erin te houden. Van de week wel iemand gesproken die vol lof was over Erwins massage praktijken toen hij nog bij de sauna werkte. Ik liep gelijk met al m'n borsten vooruit van trots. Ik kijk al weer uit naar jullie volgende avonturen.
Daaaaag!! (wat heb ik leuke kinderen). -
31 Maart 2005 - 14:53
Peter Luus Koen Ilse:
nou het is maar goed dat jullie een fototoestel mee hebben anders hadden we jullie toch echt met twee korreltjes zout genomen groetjes van de vennen -
01 April 2005 - 11:31
Fermichelly:
Au, au... Dat doet volgens mij echt zeer bij die gewonde Warren. Wel echte SUPER golven hoor. Het ziet er goed uit hoor Erwin op de golfjes. Alleen het visje in je hand vind ik een beetje zielig. Miek hou je het nog een beetje uit daar??? Jij moet ook weer even wat meer op de foto komen.. Nou genoeg onzin, geniet er nog lekker van. Hasta la Vista...