Wilde verhalen, maar echt waar... Echt!
Door: Mieke en Erwin is de fotograaf
Blijf op de hoogte en volg Erwin Duin en Mieke Limmen
07 Februari 2006 | Zuid-Afrika, Pretoria
Ik ben ook weer aan het paardrijden, de paarden die bij Bomvu Backpackers horen zijn ontzettend lief. Erwin is nu ook aan het leren paardrijden en het gaat hem goed af. De eerste keer dat we op pad gingen, was meteen een goede vuurdoop. We vertrokken met stralend weer, maar toen we net bij het einde van het strand waren, kwam er vanuit het niets een zwarte regenwolk aan. Binnen mum van tijd veranderde het weer van heet en stralend, in guur en nat. De regen was zo intens dat ik mijn ogen niet meer open kon houden, anders zou ik mijn contactlenzen kwijtraken. Gelukkig wisten de paarden de weg en gingen zo snel als ze konden richting thuis. Helemaal doorweekt kwamen we weer bij Bomvu aan, waar we ontdekten dat onze tent open stond. Lekker dagje dus, ja! Nu is Erwin aan het werk met Erik, een jongen uit Utrecht die les gaat geven op de lokale school hier. Samen zijn ze doelen aan het bouwen voor het voetbalveld, ze zijn dus zeer populair bij de kinderen. De school is een aardig mooie school voor afrikaanse begrippen, maar nog steeds erg armoedig. De leraren zijn misschien het ergst, zelfs het hoofd van de school komt nooit op tijd. Als ze er om 10 uur zijn in plaats van 8, dan is dat normaal. Kinderen van 17 kennen nog steeds de tafel van 7 niet, en zo zijn er veel voorbeelden.
Nou ja, er is hier veel te doen, zo veel dat ik eigenlijk geen foto’s van de surf heb genomen voor de surffanaten thuis. Ik beloof dat ik dat snel weer ga doen, echt!
Tot snel...
07 Februari 2006 - 13:51
Mieke:
Foto's komen eraan, nog even geduld. Onze fotograaf heeft het erg druk met zijn surfsessie... -
07 Februari 2006 - 14:31
Haha, De Eerste!!:
Hey Miekie en Errie,
Tjee jullie maken weer veel mee zeg!! En dan bijna nog opgehangen vanwege een geitje. Brrr, eng land. Hier gebeurd er niet veel. Volgende week maar eens naar Belgie om geld te verliezen en dat is dan mijn toppunt van het jaar. Ba. We spreken elkaar weer snel hoor. Mis jullie. Knuffels van Janneke -
07 Februari 2006 - 14:56
Kimmie D.:
Nou zeg...lijk wel iedere keer een plekje te zakken in de eerste reactie ranglijst ;) Vet goed verhaal weer... en super dat jullie aan het paardrijden zijn, hoe relaxt! Als jullie hier zijn komen jullie dan een leer op Daisy hobbelen? Ik heb n nieuwtje ... ik heb huissie gekocht in Beavertown!Joehoe!! Hugs & Kisses & Lot's of fun!! Kim -
07 Februari 2006 - 14:58
hmmm typfout...een keer bedoel ik :) -
07 Februari 2006 - 16:32
Ellen:
wat een hond al niet te weeg kan brengen. Wat een enige story weer.We hebben weer genoten. heel veel groetjes de Duintjes -
07 Februari 2006 - 16:34
Ellen:
Kim van harte gefeliciteerd met je appartementje. In welke straat is het ? heel veel succes alvast . -
07 Februari 2006 - 18:00
Marloes:
Krijg ineens het idee dat dit eerder is gebeurd... Weet je nog ooit met die pitbulls op het landje?? Maar ja toen waren er geen slachtoffers.
Verder weer erg leuk wat jullie daar meemaken! Hmm k zou geloof ik best eens langs willen komen! Veel plezier! Loes -
07 Februari 2006 - 18:12
He Er En Miek,:
wat een ongelofelijk verhaal weer.Wat maken jullie toch allemaal mee!!!!en wij maar klussen!echt met ongeloof zit je eigenlijk te lezen.Hoe het daar allemaal te werk gaat.dat is niet te bevatten als je hier in Nl zit.En nog nooit verder ben geweest dan Turkey!!hhahhahah.Jullie hebben het toch niet zo naar jullie zin dat jullie besluiten daar te blijven????Ik wil jullie niet missen hoor!Tijn en ik zijn bijna klaar met ons huisje.nog een paar kleine dingetjes het dan is het lekker af.Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.Tot snel.Dikke kus Elles -
07 Februari 2006 - 18:43
Chief D'John:
Jannek niks meemaken? Had laatst nog een privé zwembad in huis. Krijgen we overigens nog een foto te zien van de Afrikaanse Pot? -
07 Februari 2006 - 23:02
Kimmie D:
Hey Ellen, bedankt! Het is op de Graafwijkstraat (vlakbij Camille) op de begane grond. Een vrij ruim 2-kamerappartement. Groetjes Kim -
07 Februari 2006 - 23:16
Dian:
Stoer verhaal weer. Jullie leven is inderdaad zo saai nog niet. Ben wel heel benieuwd naar de foto's.
Nou moppies....KUS. -
07 Februari 2006 - 23:19
Wat leuk Kim.
Van harte gefeliciteerd en als je hulp nodig hebt.....je weet waar mijn huis woont -
08 Februari 2006 - 17:21
Chris:
tjezus, zou echtwel met jullie willen ruilen hoor! ben nu stage aan het lopen tot aan de zomervakantie, en het leukste is dat me liefie volgende week thuis komt :)
kus chris -
08 Februari 2006 - 19:57
Kit:
hoi miek en er wat een lekker verhaal van jullie echt een avontuur wij hebben er weer van genoten en blijven zo ook met alle nieuwtjes op de hoogte zoals kim met haar huisje gefeliciteerd meid en janneke met haar prive zwembad leuk jannek kunnen wij bij jou een keer zwemmen nou mieke en erwin wij wachten met spanning op jullie volgende verhaal en de fotoos natuulijk heel veel groetjes van ons allemaal maar vooral van tannie met haar rooirokkie -
10 Februari 2006 - 08:53
Krijn:
He Erwin en Mieke,
Ziet er allemaal goed uit, spannende verhalen. Ben blij dat ik donderdag 16 feb vertrek, ga naar Brasil en Argenina. Zit nu op me werk, laatste dag, site te maken voor me reisje en dacht eens op jullie site kijken. Jullie zitten niet stil!! Echt gaaf, geniet ervan en ik blijf jullie wel volgen de komende tijd!!!
groetjes -
10 Februari 2006 - 08:54
Krijn:
He Erwin en Mieke,
groetjes -
11 Februari 2006 - 08:36
Lisa:
Hey liefies, jullie hebben het echt naar je zin, he! Wat een verhalen, geweldig. Volgens mij heeft Jan het ook naar zijn zin, maar die komt woensdag weer terug en op jullie moet ik nog even wachten. Nog 2 maandjes?????Heelveel dikke moederknuffels en tot gauw. Doei -
11 Februari 2006 - 10:38
Da:
Wat een gave foto's, die had ik nog niet gezien. Die moordlustige worsten schijnen Bassets of zo te zijn, volgens Jolanda en Nikki. Rashonden dus waar zelfs een haai geen bek aanzet.
Nou, ik zit net als Lisa ook moederziel alleen. John is woensdag naar Kenia vertrokken en vandaag reist hij verder naar Somalie. Vanaf vandaag zal ik wel niets meer van hem horen want daar is bijna geen communicatie mogelijk. Volgende week zondag is hij weer thuis.
Nou mensen, een fikse aai over jullie bol en dat jullie maar weer veel spannende dingen (met goede afloop natuurlijk) mogen meemaken.
AAAAAAI Dian -
11 Februari 2006 - 21:15
Jan Limmen:
Hallo Erwin en Mieke.
Met veel genoegen lees ik jullies avontuur en bekijken wij (Rosemary en ikke) de foto's.
Even een vraag: Is het puur vanwege het avontuur dat jullie daar zijn of heeft het andere redenen ook?
Het zou erg interessant zijn om dat te weten zodat wij hier jullie verhalen beter kunnen waarderen. Alhoewel dat voor ons niet bepaald noodzakelijk is om met plezier jullies avontuur te volgen.
Groeten van
Jan en Rosemary Limmen -
15 Februari 2006 - 10:59
Nikki:
heeh mieke en erwin
wat een gaafe foto's en
jullie maken echt heel veel coole dingen mee
nou de mazzel en maak nog helle leuke dingen mee (K)ies nikki -
15 Februari 2006 - 11:38
Kimmie D.:
Dankje tante DA! Gelukkig valt t mee wat er moet gebeuren op het eerste gezicht :) Heb gisteren nog even een kijkje mogen nemen! Tis best ruim eigenlijk! Zo nu even de foto's kijken want die heb ik nog niet bekeken! Erwin en Miek nog veel plezier!!!
Kussies Kim -
15 Februari 2006 - 11:46
Kimmie D.:
Mooie foto's luitjes!! En dat paard ziet er ook lief uit inderdaad.. mooi ook. Wat een ranzige lelijke honden trouwens.. hulch..en nog gemeen ook. Die arme geit! Nou hou jullie haaks en kijk uit voor enge mannen & vrouwen! -
16 Februari 2006 - 15:27
Marc Orinoko:
hee gasten heb weer even wat bijgelezen van julllie ben gisteren terug gekomen, veel mooie dingen gezien en beleeft. jullie gelukkig ook, is wel rustig hier hoor wanneer komen jullie terug?? hoor het wel de groetjes zal even contact opnemen met DD heb ik nog niet gesproken veel plezier nog grtz marc -
17 Februari 2006 - 23:35
Ana Fonseca:
Olá Mieke e Erwin!
hawz' it, guys? It's a pity I can't understand a word of dutch... it seems you're still in South Africa... fab country!!! I loved it!! Hope you're enjoying yourselves! Will you go to Mozambique? Hope so... it's worth it:)! I'm still in the freezing Portugal...
Beijinhos,
Ana (from Anapondo's backpackers - Port St. John's) -
18 Februari 2006 - 09:08
Michiel:
Wahooooo, echt wilde verhalen hebben jullie daar. Mijn verhalen liegen er ook niet om, maar zijn aleen zijn een beetje te wild. Mazzel dat jullie er zo van af zijn gekomen. Latrzz. Michiel -
18 Februari 2006 - 15:01
Sjaak En Eef:
Hey wereld gangers, heerlijk om al jullie wilde avonturen weer te lezen. We hebben ook veel mooie verhalen en foto's van Marc gezien, fijn dat hij weer thuis is. Wij gaan morgen weg en daar hebben we ook heel veel zin in. Als het lukt gaan we jullie voor onze vakantie nog verassen....ja Miek nu ben wil je weten hoe en wat he...nog ff afwachten en ik hoop dat het lukt! Heel veel plezier en tot snel. -
19 Februari 2006 - 11:37
Lisa:
Hey liefies, heb jullie mail gelezen en dat ga ik zeker doen, want ik vond het hardstikke jammer dat ik je niet effe gesproken heb. Zo te horen hebben jullie nog steeds onwijs naar je zin. Wij zijn hier de bijkeuken aan het slopen. Wordt vast hardstikke mooi straks, maar nu is het nog een bende. Dikke knuf en tot gauw. -
20 Februari 2006 - 18:14
Elles:
he er en miek,bedankt voor de felicitatie.we hebben het in ons nieuwe huisje gevierd.de woonkamer is groot genoeg!!!worden jullie al nieuwsgierig!!!tot snel.xxx -
22 Februari 2006 - 11:27
Nikki:
heey er en miek de groetjes van jolanda was ik noig vergeten te zeggen xxxies nikki -
22 Februari 2006 - 12:14
Dian:
Eventjes nog de groetjes doen van mezelf. Ik heb eigenlijk niks te melden want ik maak in m'n saaie leven niks meer mee. DUS
DIKKE KNUFFEL!!!!! -
06 Maart 2006 - 14:10
Eefje Wentelteefje:
Zo, beetje laat misschien, maar eindelijk jullie verhaal gelezen. Klink allemaal erg geweldig, avontuurlijk en spannend :D
Hoe lang zijn jullie nog van plan te blijven daar eigenlijk? Ik zou volgens mij niet meer weg willen ;-) Als centjes had gehad was ik jullie zo komen opzoeken na deze foto's en verhalen!