Chiang Mai + Thais gerecht - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Erwin Duin en Mieke Limmen - WaarBenJij.nu Chiang Mai + Thais gerecht - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Erwin Duin en Mieke Limmen - WaarBenJij.nu

Chiang Mai + Thais gerecht

Door: Mieke en Erwin

Blijf op de hoogte en volg Erwin Duin en Mieke Limmen

23 Januari 2005 | Thailand, Chiang Mai

Veels te veel meegemaakt. Kunnen nooit alles kwijt hier! We zitten nu al een week in het Noorden van Thailand, Chiang Mai om precies te zijn. Het is een cultureel stadje met veel excursie mogelijkheden en (handicraft)markten. We hebben deze week bijvoorbeeld al een heuse trektocht gedaan. Het is minder smerig dan dat het klinkt, want je hebt weinig privacy. We zijn 3 dagen de bergen en het regenwoud ingetrokken, per voet, per raft en per olifant(!). ‘s Avonds sliepen we in de dorpjes waar de hilltribes wonen, in erg primitieve omstandigheden. De douche was bijvoorbeeld niet meer dan een bak met stinkend water en de wc een gat in de grond. Echt iets voor ons dus! De hutten waren meer bamboekieren dan bamboe. De stammen die hier wonen zijn vanuit Birma hierheen gevlucht en hebben allen geiten, koeien, varkens en vooral veel hanen meegenomen. Deze waren vooral 's nachts actief, vooral bij onze hut. We hebben ook een schooltje bezocht, maar de kinderen zijn niet helemaal oké, omdat er veel inteelt is. Toch hebben we de boekjes en schriftjes die we mee hadden genomen daar uitgedeeld. Waren ze heel blij mee! We waren samen met 2 Engelsen en 2 Amerikanen en in het begin met nog 6 Nederlanders. Deze hadden we snel weggepest, want zij wilden niet meer dan 45 minuten per dag lopen(!) Ze vonden alles vies en smerig en wilden het liefste op het strand liggen. Gelukkig kreeg er 1 diarree, wat erg komisch was tijdens de olifantentocht. De rest van de trekking waren we met z'n 6en en hadden extra veel eten en lol! De Amerikanen hadden een geweldige olifant, deze ging er steeds vandoor om iemands maïsveld leeg te vreten of iemand nat te spuiten. Ze zaten dan ook onder de modder. Onze olifant (Butan) was erg lief, behalve toen Erwin aan zijn kontje kwam. Er werd bijna van zijn rug af getoeterd! We weten nu zeker dat we die cursus olifantenberijder (mahout) gaan doen.
Vandaag hebben we een cursus Thai Cooking gedaan, onze buiken ploffen nu bijna! We hebben 9 gerechten leren maken en uitleg gekregen over kruiden en groenten. Het was heel leerzaam en eigenlijk best makkelijk! Erwin en ik hebben ook een extra lesje vegetable carving gedaan; Mieke bleek geen talent te hebben, haar bloemblaadje leek meer op een krokodil! (of is dit juist wel talent?) Om jullie mee te laten genieten, hierbij een simpel echt Thais gerechtje:

CHICKEN WITH GREEN CURRY (Gaeng Kieow Wan Gai)

1 kopje kokoscrème
1 eetlepel groene curry pasta
200gr kipfilet of tofu
2 kopjes kokosmelk
Een halve aubergine (2 min. geweekt in zout water)
2 citroengras stengels in stukjes
1/2 eetlepel kokossuiker of gewoon suiker
2 eetlepels fish sauce of soya sauce
1 grote rode peper
20 blaadjes zoete basilicum

Mix de kokoscrème, de groene curry en kip in een wok tot het vlees dichtgeschroeid is. Gooi de aubergine, kokosmelk, suiker, citroengras en fish sauce erdoorheen. Deze 10 minuten roeren tot ze goed gaar zijn. Als laatste het basilicum en de peper erbij en serveren met gestoomde rijst. Werkelijk verrukkelijk!

Mieke en Erreper

• 23 Januari 2005 - 11:58

Bakkuhrs:

Alweer genoten van jullie avonturen.Jullie brengen wat zonneschijn in ons mistroostige bestaan...
    Knufjes van Willem Con
    Lies Jantje en Roeltieman

• 23 Januari 2005 - 13:10

Dian:

Verschrikkelijk leuk berichtje weer. Ook blij dat je gisteren even gebeld hebt. Het was weer lekker je stem te horen. Nou gasten op naar het volgende avontuur.... Leer de olifanten maar een hoop kunstjes zoals opzitten, poten geven en doodliggen b.v. VEEL PLEZIER!!! groetjes Dian.

• 24 Januari 2005 - 04:35

Markus & Jennifer:

hey u 2!

the fotoboek was gr8 2 look @! het is weer lekker 2 b with u & we r looking 4ward 2 the olifanten!

:) j&m

• 24 Januari 2005 - 06:00

Mieke En Er:

De Bakkers zijn geweldig! Als je op de site bent, kun je bovenin zien of er een andere bezoeker online is. Als dit zo is dan kun je chatten; leuk!

• 24 Januari 2005 - 06:58

Jessica:

Ik krijg weer helemaal de kriebels, fantastisch. Ik heb destijds ook op die houten vloer geslapen en in slaapzakken waar al honderenden mensen in hebben geslapen, heerlijk!! Veel plezier en doe voorzichtig met de olifanten...
    Groetjes Jessica

• 24 Januari 2005 - 09:21

Lous:

Heyhey!
    Wat leuk allemaal, als ik dat zo lees heb ik ook wel zin in een avontuur. Volgens mij komen jullie nog lang niet terug naar ons koude kikkerlandje.

• 24 Januari 2005 - 12:57

Ellen:

fijn weer een berichtje van jullie te lezen. leuke foto\'s trouwens. het thaise recept gaan we zeker proberen nog heel veel plezier.Henk Ellen Pim en Joni.
    ps weten jullie dat onze Pim vorige week z\'n rijbewijs heeft gehaald en in een klein rood auto\'tje Heemskerk onveilig maakt?

• 24 Januari 2005 - 13:02

Ellen:

• 24 Januari 2005 - 19:46

Eefje Steenbergen:

Oh wat gaaf zeg om al jullie verhalen weer te lezen, en vooral de foto\'s zijn toppie! Weetje ik heb ook de kriebels, denk dat ik na mijn studie ook maar een keer die kant op ga ;)

Heel veel plezier verder met jullie avonturen.. enneh miek, ik heb een echte danspaal in mijn kamer dus als je terug bent... ;)

• 25 Januari 2005 - 09:38

Dian:

Gewoon ff een knuf

• 26 Januari 2005 - 05:47

Kimmie D.:

Hey Hallo!
    Leuk man dat olifanten rijden... gelukkig dat die van jullie er niet vandoor ging... een paard is moeilijk maar een olifant lijkt me helemaal lastig.
    Niet meer ongevraagd aan kontjes zitten he!
    Tjuuuuus

• 26 Januari 2005 - 07:08

Sjaak:

Te gek man alifant chauffeur moeten je hier in nederland ook doen is makkelijke met al die files stap er zo over heen gave foto\'s mzzl

• 26 Januari 2005 - 16:37

Barry Van Piro Tot Vano:

Ja, dat gerecht ga ik dus echt niet volgen... zullen wel insecten inzitten..

Veel plezier daar, menschen. Ziet er goed relaxed uit!

• 27 Januari 2005 - 10:45

Luus:

dat was weer een leuk verslag om te lezen ik heb een paar keer stiekum in mijn vuistje gelachen ranzig heee groetjes en op naar de volgende avonturen..... peter koen ilse en luus

• 27 Januari 2005 - 20:04

Lisa:

Hey liefies
    Weer geprobeert te mailen, weer niet gelukt.Nieuwe computer moet er nu snel komen, want hier wordt ik helemaal gek van. Het was trouwens weer te gek om je te spreken en al jullie avonturen te horen. Tot gauw en heeeeeele dikke knuffels.XXX

Erwin Duin en Mieke Limmen

Wij komen uit Heemskerk en zijn altijd klaar voor een avontuur! Later op ons sterfbed denken wij niet: "Had ik maar wat meer gewerkt in mijn leven..." Met dit uitgangspunt zegden we onze banen op en boekten we een ticket. Van een droomreis zoals dit krijg je nooit spijt. Excuses om het niet te doen zijn er genoeg, maar de ervaring is de onzekerheid of het ongemak waard. Dus: maak de beslissing en ga ervoor! Op deze site kun je lezen wat wij meegemaakt hebben tijdens onze droomreis van meer dan een jaar, en ons vrijwilligersproject in Thailand. Wij hopen dat het een glimlach op je wangen tovert. Veel leesplezier! Mieke Limmen & Erwin Duin e-mail:mieke.erwin@gmail.com