Do It!
Door: Mieke en Erwin
Blijf op de hoogte en volg Erwin Duin en Mieke Limmen
28 Februari 2005 | Indonesië, Batavia
De surf was helemaal te gek, Erwin ging helemaal uit zijn dak en ik kon vaak heerlijk lui in een bootje naar hem kijken en zeeziek worden. Op de terugweg van de golven naar het land kwamen we een keer langs een hele grote groep dolfijnen..!
Met die engelsen zijn we ook per "pushbike" het eiland gaan verkennen, waar we in een leuk dorpje een hanenvechtfestival ontdekten. Hier werd ik echt misselijk van! De hanen krijgen messen aan hun pootjes gebonden waarna ze elkaar binnen 15 seconden dodelijk verwondden. Dit was het Holland Casino van Nusa Lembongan, er ging echt veel geld in om! Iets voor jullie, Jannek?
De mensen zijn hier heel vriendelijk en zijn nog niet zo aan toeristen gewend. Op iedere hoek van de straat vind je een hindu-tempel.
Tijdens een fietstocht later in de week ontdekten we "Dreambeach", wat echt een prachtstrand was. Helemaal verlaten, prachtig wit zand en helder turkoise verkoelend water. Het enige wat er stond was een onwijs relaxed restaurant met 5 'to good to be true' bungalows. Het bleek dat ze nog niet geopend waren, maar na enig aandringen mochten wij er als eerste gasten verblijven. De volgende dag werden wij en onze maatjes Mark en Jim uit Cornwall en Aga en Marijke uit Duitsland opgehaald en hebben daar "the beach" nagespeeld. De bungalows hadden een badkamer in de open lucht en waren in traditionele Balinese stijl. We waren zo blij als een kind met z'n allen! Erwin en Mark doken vaak de superrustige surfspot "Chilligans" in, die alles behalve Chill was maar wel vet! (3m+ en spitting tubes) De laatste dag werd Mark de hoek om weggezogen door een sterke stroming (is 1 van de diepste oceanen) en constant tegen een klif aangesmeten. Erwin surfde naar land en rende de heuvel op, waar hij 2 Indo's vond die hem met een touw 20 meter de klif op aan het trekken waren. Hij kwam met wat verwondingen en de schrik vrij. Ze hebben op die spot niet meer gesurft. (MIETJES!)
De laatste nacht hebben we doorgebracht aan het drukkere strand, maar dicht bij de andere surfspots. We wilden eigelijk niet meer weg...
28 Februari 2005 - 08:16
Lous:
Wauw! wat een mooi stukje strand.. ben jaloers,zoiets hebben we niet in Zandvoort ;-))
xxx -
28 Februari 2005 - 11:16
Iloon:
Wow wat een paradijs, net een droom. Miek je moet alleen je haar nog laten vlechten en je bent net op die ene foto bo derek!(sexy pose hoor!)
Nog veel plezier luitjes heerlijk vis eten!!
We hebben hier in zijk aan wee een lekker vistentje ontdekt:ieder weekend slaan we onze slag!!!
Verder is het hier hartstikke koud(vriezen dag en nacht!!!)Het is al bijna maart man, toch niet te geloven?
liefs,
dennis en iloon -
28 Februari 2005 - 11:17
Elles:
jeetje wat ontzettend mooi.Ben ook erg jaloers op jullie.Vooral omdat het nu hier in NL zo koud is.Veel plezier xxxx -
28 Februari 2005 - 21:13
Lisa:
Hey Liefies
Eindelijk weer een teken van leven en wat voor leven. Het ziet er echt super uit en jullie ook trouwens.Wat een spannend verhaal over het surfen, Erwin. Je kijkt wel uit, he!Je moeder wil je heel terug zien. En je weet wat we afgesproken hebben. Geen dingen doen die..........Oke, genoeg gezeurd. Hoop dat we deze week nog kunnen bellen.HEEEEEEEEL VEEL LIEFS en vette knuffels .Tot gauw. -
28 Februari 2005 - 21:56
Dian:
He' mietjes-gasten,
Dat was weer eenspannend avontuur met surver in nood,dode vissen aan een speer en hanen met messen aan hun poten. De foto's zijn trouwens schitterend.Luitjes xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
02 Maart 2005 - 07:57
M&c:
tjezus wat vét!! echt niet te geloven dat jullie daar nu zijn!! Hier sneeuwt t by the way!, 30 cm, gna gna óók leuk, marc en ik gaan vanmiddag snowboarden in het duin ;-)
knuffel m&c -
02 Maart 2005 - 10:42
Den&iloon:
SNIP verkouden ben ik thuis!Het heeft inderdaad 30 centimeter gesneeuwd ook hier in zijk aan wee!!De katten verdwenen voor de helft!
groetjes
Ilona -
02 Maart 2005 - 11:55
Robbie:
gast! ik ben zo jaloers! het sneeuwt hier als een malle.
peace! -
02 Maart 2005 - 15:05
Ellen:
wat een prachtige foto's vooral dat strand,echt een foto uit een reisgids.Hier is het ook onwijs mooi,zoveel sneeuw hebben jullie vast nog niet gezien.We blijven jullie volgen...groetjes de Duintjes -
02 Maart 2005 - 15:45
Dian:
Lekker jullie weer te hebben gesproken.
Ik ben benieuwt hoe dat phrana-yoga is geweest. Jullie zullen er zeker wel van opknappen. Tja, zoals je van iedereen kunt lezen missen jullie hier ook die enorme sneeuw hier. Het is helemaal geweldig!!Onze klimopboog is helemaal ingestort door de hoeveelheid sneeuw. Iedereen die door onze straat komt zit binnen no-time muurvast in de sneeuw en kan niet meer voor- of achteruit. Eindelijk gebeurt er wat in onze straat. Duimen jullie voor me als ik naar m'n werk moet dat het mij niet gebeurt? Een sneeuwbal tegen je rechterschouder van DIAN. -
03 Maart 2005 - 08:38
Dennis:
gaste dikke pak sneeuw waar gaat dat nog over gisteren de hele dag gesneeuw surft vandaag weer op een ingewaxte bodyboard ging super hard en als je valt verdwijn je gewoon in de snee helemaal te gek vette fotos trouwens van jullie het woord verveelen staat zeker niet meer in jullie woorden boek zo te zien nou gasten veel plezier en pak een paar golven voor me grrrrrrrrrrr duddel.d en ze meisie -
03 Maart 2005 - 11:01
Kimmie D.:
Heey Miekie,
Wat een toeval vanmorgen op de msn!
vond het leuk je gesproken te hebben. Veel plezier nog he!...en adem maar lekker uit je prahna.
Kussies Kim -
04 Maart 2005 - 12:06
Bakkuhrs:
In de duinen geweest met ons sneetje in de sleeuw ,sumo worstelaar gemaakt, bijna hiermee in de krant gekomen voor de mooiste sneeuwman, door het ijs gezakt, auto vastgevroren op de parkeerplaats.....
JAAAA,WIJ MAKEN OOK WEL EENS WAT MEE.....
(grr#$%^*~&*%^....) -
05 Maart 2005 - 11:39
Sjaak En Eef:
He fijn te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Bij ons is het erge bruine er al weer af dus Miek ik denk dat je Sjaak nu hebt verslagen. Wij zitten hier ook heerlijk warm (oke wel bij de kachel) en moeten er niet aan denken om nog bij jullie te zitten, veel te warm daaro. Heel veel plezier en we horen hopelijk snel weer iets !Doeidoei